Az új antiszemitizmus az új bal-média retorikája

Némiképp egyetértek azzal, aki azt állítja: a nácik nem jobboldaliak voltak – köztudomású, hogy maga a “nazi” rövidítés is a német nemzetiSZOCIALISTA elnevezésből ered. Szeretem Orwell munkásságát is, izgalmas, hogy az általa ’48-ból kikövetkeztethető ’84 szupertotalitárius szörnyrendszerei bolygószerte a SOCIALISM-betűkombinációkkal jelölik magukat.

El is jutottunk hát oda, hogy a XXI. századi terndfordulónk, a post-truth világában a “baloldali retorika” az antiszemitizmus szinonimájává válhatott. Legalábbis a holland főrabbi, Binyomin Jacobs így gondolja, és van is mire komolyan gondolnia, a konzervatív értékekkel szemben álló tollnokok a rabbi olvasatában nem győzik mi mindennel vádolni a mai Izarelt.

Sőt, még a zsidók vallásosságát is megkérdőjelezik, média-zászlóshajójuk, a hírhedt, belga De Morgen akkora mocskot rakott ki az online felületre, hogy ide is csak az angol fordítását merem idézni: ”  “being a Jew is no religion: there is no God who would give His creatures such an ugly nose.”

No comment……

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük