Nem találták meg a “a földi életet teremtő cseppeket”

címzett: tothbalazs@mail.index.hu

Kedves Balázs,

Írtál egy ismerettrejesztőnek szánt cikket. A cikknek ezt a címet adtad: “Megtalálták a földi életet teremtő cseppeket”. A cikkben a következő állítások szerepelnek:

  • Tony Z. Jia, a Tokiói Műszaki Egyetem kutatója, és Kuhan Chandru, a Malajziai Nemzeti Egyetem munkatársa sejtSZERŰ struktúrákat vélt felfedezni bizonyos körülmények között bizonyos földi vegyületek változásai esetében.
  • Szerintük ilyen struktúrákban “halmozódHATTAK fel” az élet kialakulásához szükséges matériák,
  • Az utolsó mondatodban pedig ez szerepel: “Jia és munkatársai NEM ÁLLÍTJÁK, hogy pontosan az általuk vizsgált a mikrocseppek voltak a sejtek ősei”.

Akkor talán kijelenthetjük, hogy NEM találták meg a földi életet teremtő cseppeket, találtak “cseppeket” melyek AKÁR viselkedhettek HASONLÓAN is, mint az a membránok kialakulásánál FELTÉTELEZHETŐ.

Miért hitvány a a címadásod? Mert hazug. Legalábbist “túl” van az igazságon. Belekavarsz egy olyan izgalmas tudományos kérdésbe, ami teológiai vonatkozást is magával ránt: EGYETLEN, a témában érintett kutató se operált a “TEREMTÉS” szóval, így nagyon jó lenne, ha te se tennéd. Amit teszel, az post-truth clickbait. Ilyesmit a “proresszív magyar média” a politikai ellenfeleinek címadási gyakorlatán szokott számonkérni.

Ugye?

Üdvözlettel:

Illyés Szabolcs, teológus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük